Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 19. marts 2014

Pulled chicken


Det er virkelig alt for lidt, jeg får brugt min römertopf... så i weekenden gravede jeg den frem og vaskede det tykke lag støv af, inden jeg lod den stå og trække vand.

Pulled pork og pulled lamb har jeg afprøvet... så denne gang kom der kylling på programmet :-D Det skulle vise sig, at blive mindst lige så lækkert, som de andre to :-D


römertopfen kom... 3 løg, 3 fed hvidløg, ½ æble, ½ dl eddike, 1-2 spsk. farin og 2 dl vand.


Ovenpå... en kylling uden skind og smurt med stærk sennep. Se evt. her hvordan skindet undgik affaldsskakten :-D

Dyret røg i en kold ovn og temperaturen sat på 100 grader... og så var der ellers 4½ time til afslapning :-D

Kyllingen blev trukket i trevler, løgblandingen siet fra (den spiste vi til som tilbehør)... og så blev trevlerne vendt i den mængde væske, den kunne tage... uden det var overdrevet ;-D


Selvfølgelig kan man bruge kyllingen i en burgerbolle sammen med coleslaw... men jeg var mere til kartoffelmos, løgblanding og ærter.

Resterne af kyllingen fik lige en anelse væske mere og blev presset godt sammen i en lille form... se det er kyllinge-sylte med smag og kraft, ingen købe-sylte kan konkurrere med :-D

4 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Det kommer på listen overvdet vi skal prøve

    SvarSlet
  2. Jeg har længe overvejet at prøve en pulled chicken, så denne opskrift ryger lige i gemmeren ;o)

    SvarSlet
  3. Den skal jeg da vist også snart have testet. Havde slet ikke tænkt på römeren til det :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette, Camilla og Mette

      Tak for Jeres søde kommentarer... det er bare om at komme i gang ;-D

      - Pia

      Slet