Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 14. marts 2012

Skinkeculotte


Nej… hvor billigt, den nappede jeg og fulgte anvisningen på pakken (Klik på billedet). Hvilket jeg dog ikke vil anbefale L culotten blev gennemstegt og tør… men mør.

Kernetemperaturen var på 60 da jeg tog den ud af ovnen… som i øvrigt bliver anbefalet rundt omkring på nettet. Næste gang tilføjer jeg væde til fadet… og tager den ud af ovnen ved omkring 56-58 grader.

Til culotten fik vi en cremet champignonsovs.

1 hakket løg
500g friske champignon i skiver
Og ½ liter piskefløde… som skulle bruges

Løget blev svitset på panden… hvor culotten før havde opholdt sig. Så kom champignonerne på og fik lov at krympe ind til halv størrelse… hvorefter de fik fløden i nakken.

Sovsen fik lov at simre ind til en cremet konsistens på laveste blus… det tog godt og vel omkring 40 minutter under jævne omrøringer.

Dertil… slikærter og kogte kartofler med skind.

Det smagte godt… på trods af at culotten ikke var en juhu-oplevelse. Eneste negative kommentar: ”Hold da op sådan en flødesovs trækker øjenlågene i nedadgående retning”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar