Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 27. juni 2012

Sommer-brus


550g rabarber i små stykker
300g rørsukker
1 hel vaniljestang
1 liter vand

Rens og trim rabarberne… husk at foden også skal bruges, der sidder den allerbedste smag

Flæk vaniljestangen og skrab kornene i gryden sammen med vand, rabarber og sukker. Tilsæt også vaniljestangen, der er stadig masser af saft og kraft tilbage.

Lad det hele simre i ca. 30 minutter

Hæld grydens indhold til afdrypning i et rent klæde... stof babybleer er rigtig gode til formålet

Pres ikke på mosen… da saften vil blive grumset at se på

Af ovenstående bliver der ca. 1 liter koncentreret saft… som kan fortyndes 1 til 3 med alm. vand eller dansk vand. Sammen med vodka i moderat mængde (i børnefrit område) er det også godt J

Saften kan holde sig 2-3 uger på køl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar