Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 27. juni 2012

Rabarbergrød

Farmors opskrift fra 1946...

1 bundt rabarber
1 l vand
250g melis

60g kartoffelmel
2 dl koldt vand

Ca. ½ l mælk

Rabarberstilkene skæres i små stykker og sættes over ilden med 1 liter vand.

Når stilkene er kogt i trevler, sies disse.

Den afsiede saft sødes og bringes atter til kogepunktet.

Hvis grøden skal spises samme dag, jævnes den med 60g kartoffelmel rørt ud med 2 dl koldt vand.

Jævningen røres hurtigt i den kogende saft, og der røres uafbrudt i grøden. Gassen slukkes, når jævningen hældes på.

En glasskål skylles i koldt vand og sættes på et sammenlagt viskestykke. Heri hældes lidt af den kogende grød, der gnides op af siderne, og nu kan resten af grøden hældes i glasskålen. Lidt melis drysses på den varme grød, så undgår man, den trækker skind.

Hvis grøden skal bruges dagen efter, nøjes man med at udrøre 50g kartoffelmel til jævning.

Til frugt suppe bruges 20g kartoffelmel til at jævne 1 liter saft.

1 spsk. kartoffelmel vejer 10g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar