1 bundt rabarber
1 l vand250g melis
60g kartoffelmel
2 dl koldt vand
Ca. ½ l mælk
Rabarberstilkene skæres i små stykker og sættes over
ilden med 1 liter vand.
Når stilkene er kogt i trevler, sies disse.
Den afsiede saft sødes og bringes atter til kogepunktet.
Hvis grøden skal spises samme dag, jævnes den med 60g
kartoffelmel rørt ud med 2 dl koldt vand.
Jævningen røres hurtigt i den kogende saft, og der røres
uafbrudt i grøden. Gassen slukkes, når jævningen hældes på.
En glasskål skylles i koldt vand og sættes på et
sammenlagt viskestykke. Heri hældes lidt af den kogende grød, der gnides op af
siderne, og nu kan resten af grøden hældes i glasskålen. Lidt melis drysses på
den varme grød, så undgår man, den trækker skind.
Hvis grøden skal bruges dagen efter, nøjes man med at
udrøre 50g kartoffelmel til jævning.
Til frugt suppe bruges 20g kartoffelmel til at jævne 1
liter saft.
1 spsk. kartoffelmel vejer 10g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar