Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 5. oktober 2013

Cookies med mandler, nougat og chokolade


Ca. 25 stk:

50g hakkede mandler
50g hakket mørk chokolade
100g nougat i små tern
125g smør
80g sukker
1 æg
1 knivspids salt
1 tsk. vanilje sukker
180g mel
½ tsk. bagepulver

Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen i en forholdsvis stor skål.
Tilsæt det bløde smør og pisk til det er godt fordelt.
Sigt mel, salt og bagepulver i skålen og bland det grundigt.
Tilsæt hurtigt madler, nougat og chokolade.
Sæt dejen i valnødde-store kugler på to bageplader... tryk dem en anelse flade.
Bages i en 190 grader forvarmet ovn i 12-15 minutter midt i ovnen.
Lad kagerne stå på den varme bageplade i 5 minutter, inden de flyttes over på bageristen, hvor de skal afkøle helt... inden de lægges i en kagedåse.  

Utroligt lækre cookies... der ikke overlevede mange dage i kagedåsen. Sammen med et stort glas iskoldt mælk, er ikke et øje tørt. 

2 kommentarer:

  1. De var vildt gode! Og blev taget rigtig godt imod af mine fødselsdagsgæster :) TAK!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Brian

      Tak for din søde kommentar... de cookies havde jeg fuldstændig selv glemt, så nu ved jeg, hvad noget af weekenden skal gå med :-D

      Glæder mig, I kunne lide dem.

      - Pia

      Slet