Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 3. oktober 2012

Lækker æbletærte


I kolonihaven har vi blandt andet været nød til at plyne et halvt æbletræ. Æblerne tyngede efterhånden grenene så langt ned, at vi var bange for de skulle knække. Hvilken sort det er, har jeg ikke den fjerneste ide om… men let syrlige og knasende sprøde er de J

Så stod jeg der med tæt på 3kg æbler og i husalteret kom finalen på den store bagedyst… (den behøver jeg så vist aldrig tilmelde mig) … så skal man da have kage J

På bloggen ”Beretninger fra et autentisk landbrug” fandt jeg opskriften på Æbletærte med karamelbund  … og alle ingredienserne havde jeg. Jeg fulgte opskriften slavisk lige bortset fra sorten og antallet af æbler…

2½ dl mel
5 spsk. rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Saft af 1 citron
6 grønne æbler
400 g sødet kondenseret mælk

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 gr. C. Smør en (30 cm.) tærteform.
Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen.
Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.

Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden.
Du bestemmer mønsteret.

Hæld den kondenserede mælk over hele herligheden og sæt fadet i ovnen.

Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175 gr. C.
Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt.

Konklusion: Det var dog den mest lækre æbletærte, jeg til dato har fået… og samtidig er den nem og lynhurtig at bikse sammen J Jeg serverede æbletærten med neutral cremefraiche, hvilket klædte den søde kage rigtig godt… det har jeg desværre ingen billeder af.

Jeg vil til slut lige opfordre til, at I smutter forbi Beretninger fra et autentisk landbrug, der er virkelig rigtig mange lækre opskrifter.  

2 kommentarer:




  1. Den er godtnok for sød ,efter min mening

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marian.

      Det er heldigvis smag og behag... her "solgte" den rigtig godt.

      - Pia

      Slet