Sidst vi var forbi min
absolutte bedste fiske-pusher Fiskebutikken Møllefisk,
købte vi blandt andet en del torskefilet. Planen med det var, at der skulle en
omgang torsk i karry og kokosmælk
på bordet, men i hysteri over, at der var nogen, der havde stjålet min opskrift
(læs her),
nægtede jeg purre… og besluttede mig for, at lave fiskefrikadeller i stedet for.
500g torsk
100g røget laks1 finthakket rødløg (dumt… farven er helt forkert i de lyse deller)
1 æg
2 spsk. mel
½ tsk. salt
½-1 dl fløde
Jeg hakkede torsken fint
med mini-hakker
Skar laksen så fint med
kniv, som det kunne lade sig gøre
Rørte alle ingredienserne
sammen og satte på køl i 30 minutter
Dellerne stegte jeg ved
middel varme i ca. 12-13 minutter
Hvis jeg selv skal sige
det… og vurderer efter kærestens brummelyde, er det de bedste fiskefrikadeller,
jeg nogensinde har lavet… tihi… de er også de eneste J Og hvorfor jeg ikke har lavet fiskefrikadeller før,
fatter jeg simpelthen ikke, det er jo pærenemt og det skal da heller ikke være
en hemmelighed, at jeg har planer om flere variationer hen ad vejen.
Jeg serverede dellerne med
en simpel ”salat”, kogte kartofler og smørsovs. Vi kunne ikke blive enige om,
om der skulle hjemmelavet remolade eller hjemmelavet wasabi-creme til… så vi
fik ingen af delene J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar