Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 21. april 2013

Lækre kransekager


Efter en nat i røg og damp (læs: alt for meget humle og Baileys) er det eneste er dur, salte chips og søde kager… enhver diætists skrigende mareridt K Heldigvis har jeg sidstnævnte liggende på frost J  

450g marcipan
200g sukker
100g pasteuriserede æggehvider
Mandler
Overtrækschokolade

Pisk sukker og hvide sammen til marengs.

Tilsæt marcipan, som har stået ved stuetemperatur og rør massen sammen, til den er ensartet.

Jeg kom massen i en engangssprøjtepose med en stjerne tyl.

I dette tilfælde er dejen dog så lind, at det ikke har nogen praktisk betydning. Kagerne løb simpelthen sammen, da de kom i ovnen. Sæt en mandel i hver.

Bages ved 200 grader i 8-10 minutter.

Pynt evt. kagerne med smeltet chokolade, når de er afkølede.

Note: Kransekagerne blev virkelig lækre svampede. Opbevares på frost og sættes direkte på kagebordet. J

Følg mig via Bloglovin' J

2 kommentarer:

  1. Jeg kunne ikke dy mig: Har du en skrigende diætist på frost? Hehe... De ser lækre ud og må absolut prøves ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha... jeg det kan jeg godt se nu :-)

      Tak for din søde kommentar.

      Slet