Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 27. november 2011

Waldorfsalat

(Tilbehør)

70 personer
Dressing:
1½ l cremefraiche 18%
1½ l cremefraiche 38%
1 glas Hellman’s mayonnaise
2 dl sukker
Fyld:
2½ kg røde æbler
2 bundter bladselleri
1½ kg stenfri grønne druer
500g valnødder

Start med at blande alle ingredienserne til dressingen… hold evt. lidt af sukkeret tilbage. Tilsæt mere eller mindre, alt efter hvor sød dressingen skal være.

Skær æblerne i tern… de skal ikke skrælles.

Skær bladselleri i tynde skiver… brug også inder bladene.

Afhængig af hvor store druerne er… skæres de i halve. Gem lidt til pynt.

Valnødderne skæres i halve… gem lidt til pynt.

Dressing og fyld blandes godt sammen… og stilles på køl.

Waldorfsalaten kan med fordel laves dagen før, det bliver den kun bedre af.

Tag salaten ud af køleskabet 1 time før servering… rør rundt en enkelt gang og pynt af med druer og valnødder.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar