Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 9. oktober 2012

Billig gullaschsuppe


Fra min vinkel var det virkeligt et godt valg. Jeg sidder med den ondeste forkølelse, med dertil hørende hosten og feber L Jeg kan ikke sove mig fra den, for i gården er de ved at bryde asfalt op. Men så er det godt, jeg har min stærke lindrende suppe i køleskabet… klar til at ryge på komfuret.

Tilbage til suppe… til 5 personer skal du bruge:

400g kartofler i tern
2 store grofthakkede løg
2 peberfrugter i tern
300g middelfed hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 dåse (140g) tomatkoncentrat
1 liter oksebouillon (brug evt. 2 terninger)
2 spsk. olie
3 tsk. karry
4 tsk. paprika
1 tsk. peber
1 tsk. salt

Start med at ordne grønsagerne

Svits karryen i olie og tilsæt oksekødet… brun til kødet gryner

Lad løgene svitse med i 2-3 minutter, inden de øvrige grønsager tilsættes

Hæld tomatkoncentrat og paprika i gryden og rør det godt rundt

I med de flåede tomater og oksebouillonen

Lad suppen simre ved svag varme i en time og smag så til med ekstra krydderier og salt

Som så mange andre supper, er den bedst på anden dagen. Frysning vil jeg ikke anbefale, for kartoflerne bliver så underlige krystalliserede.

2 kommentarer: