Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 8. januar 2013

Hestebønne dip

Hovsa… jeg har endelig fundet formålet med hestebønner J Jeg svor godt nok, jeg aldrig mere skulle have hestebønner i kolonihaven (læs hvorfor her ) men det revurderer jeg lige i de næste måneder J

I fryseren fandt jeg en pose med 300g, som stirrede ondt på mig. Allermest havde jeg lyst til at kyle dem lodret i affaldsskakten, for selvom min hestebønne-humus blev god, følte jeg aldrig den blev 100% perfekt… med det gjorde dippen så til gengæld J

Til 4 personer

300g kogte og afkølede hestebønner
1 lille løg
1 spsk. olie
Ca. 2 dl cremefraiche 18%
Salt

Jeg kørte bønner, løg og olie sammen på mini-hakkeren, inden jeg tilsatte det cremefraiche, den kunne tage. Smag til med salt… den kan tage en del.

Det er simpelthen den perfekte dip til rå grønsager… gulerodsstave, agurkestave, blomkålsbuketter osv. men man bør afholde sig fra at kalde den ”Hestebønne dip”, det er åbenbart et angstfremkaldende navn, så nøjes med grøntsags-dip J

3 kommentarer:

  1. Jeg skriver en super fin opskrift på blåmuslingesuppe, og du får et billede af mig i dametrusser :)
    Jeg er sikker din hestebønne dip smager bedre end den ser ud :) Mon den er god som ansigtsmaske?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har jeg slet ikke overvejet ;-) men med ekstra grov salt vil den sikkert kunne bruges som rense creme :-)

      Slet
  2. Tak for opskrift, den glæder jeg mig til at lave. Er blevet meget glad for dip/smørepålæg lavet på forskellige slags bønner 😊

    SvarSlet