Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 20. januar 2013

3 x smørrebrød

Smørrebrød er måske ikke lige det, de fleste forbinder med Stop Spild Af Mad mad. Men af og til sker det her på matriklen, at vi har købt for meget pålæg, har rugbrød der skal spises, eller kød/fiskerester - æg der snart falder på datoen osv. og så står den altså på smørrebrød, selvom det er lørdag J

Nr. 1: Rugbrød smurt med smør, derpå hjertesalat (er salaten blevet lidt slatten, bliver den hurtig sprød, hvis den lægges i iskoldt vand en halv times tid). Ovenpå et halvt smilende æg, mayonnaise, tynde skiver af dampet rødspætte m. røget laks. Pyntet af med knust bacon.

Nr. 2: Rugbrød smurt med fedt, derpå hjertesalat. Sønderjysk spegepølse, pyntet af med remolade, ristede og rå løg.

Nr. 3: Rugbrød smurt med smør, derpå hjertesalat. Paté m. syltede agurker.

Hvad er dit fortrukne smørrebrød??  

2 kommentarer:

  1. Jeg serverer aldrig smørrebrød, men hør lige her: Hos fiskehandlen på torvet i Flensborg køber jeg nogle tykke store rødspættefileter. Hjemkommet paneres de og steges i smør. Ind på bordet med grøn salat, rød peberfrugt, agurk, halve citroner, remoulade smør og godt rugbrød + mineralvand og julesnapsen. Og alle er salige, smørrebrød eller ikke.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Åhhh nystegt rødspættefilter... eller en hel for den sags skyld, det er virkeligt også lækkert ;-D

      - Pia

      Slet