½ kg stikkelsbær
1 liter vand200g melis
60g kartoffelmel
2 dl koldt vand
Stikkelsbærrene klippes
fra blomst og stilk og skylles i koldt vand.
Derefter sættes bærrene, 1
liter vand og sukkeret i en gryde og koger til stikkelsbærrene er bristede.
Derefter røres jævningen
op og hældes i bærrene, når der er slukket under gryden.
Man rører i gryden, men
jævningen hældes på.
Grøden hældes i en
glasskål på sædvanlig måde.
Sukker strøes på, for at
grøden ikke skal trække skind.
Min version:
900g stikkelsbær
450g sukker1½ stang vanilje
1 dl vand
1-2 spsk. majsstivelse + vand
Kog stikkelsbær, sukker,
vanilje og vand til bærrene er bristede.
Tilsæt majsstivelse + vand
og giv grøden et opkog.
Server grøden varm eller
koldt med mælk eller fløde.
Jeg havde aldrig selv kogt
stikkelsbærgrød før… men kan tydeligt mindes, at som barn, var der altid en
eller anden form for efterret på bordet. Det handlede om at få alt til at
strække.
Min søde kæreste… som godt
nok er en del yngre en jeg… J
havde aldrig smagt stikkelsbærgrød sikkert en fejl i hans opdragelse før,
så det var med et selvtilfreds smil om munden, jeg kunne konstaterer, det var
noget der duede… hvilken havemand med respekt for sig selv, har i øvrigt en
have uden stikkelsbærbuske??
Ja, eller havekvinde - jeg har to, og de har givet 4 kg i år - ikke dårligt, hva'! Og så har jeg tre poser fra sidste år; det bliver et rigtigt rutte-år i år ...
SvarSletElsebeth
Ups... jeg har slet ikke plukket mine endnu i år, måske det er ved at være??
Slet