Vask kødet i lunkent vand
og tør det i et klæde.
Skær kødet i stykker på
tværs af trevlerne.
Lad kødet gå 3-4 gange
gennem kødhakkemaskinen.
Rens maskinen til slut med
franskbrød eller kogte kartofler.
Pres farsen ned i en skål –
skær farsen i 4 lige store dele – løft den ene fjerdedel op.
Fyld det fremkomne hul med
mel.
Rør mælken i – 1 tsk. hver
gang til mælken er al mælken er brugt.
Derefter røres salt og
peber i farsen, og den er færdig til brug.
For at få en god fars, må
den røres godt.
Har man en æggehvide
stående, gør den god virkning i farsen.
Vi skal lave følgende
retter af fars:
Kødrand, kødboller,
farseret blomkål, kålruletter, hvidkål og fars stegt i form og frikadeller.
Endnu en af farmors
opskrifter… Gad vide, om der virkelig er mange i dag, der selv hakker deres
fars? Jeg gør i alt fald ikke. Metoden med at løfte en fjerdedel op og tilsætte
mel… kender den godt, men bruger den ikke. Og løgene?? Hvor mon de er?
Tihi… kom sådan til at
tænke på Anne Larsen, da hun vaskede fedtet af kødet. Læs evt. her
hvis du vil mindes J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar