Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 25. juli 2013

Sommer-is med kompot og makroner


Jeg elsker is… eller parfait, som det nærmere hedder. Den nyeste på tegnebrættet opstod, mens jeg drømte mig til Nordpolen. Kæmpe store gletsjere, isbjørne, pingviner og meterhøje istapper. Folk der kender mig ved, at jeg overhovedet ikke er til vinter… så jeg må være blevet ramt et øjebliks sindssyge eller mon det er hedeslag??

Grundisen er næsten, som den plejer:

½ liter fløde
4 æggeblommer
6 tsk. sukker
1 knivspids salt

Æggeblommer, sukker og salt piskes skummende.

Fløden stiv.

Jeg aldrig brugt salt før, men ofte stødt på det på nettet, så selvfølgelig skulle det prøves… og nøjjj hvor gør det en forskel. Det gør altså bare et eller andet godt for is.

Som ”fyld” til isen, brugte jeg 10 knuste markroner, dog fik jeg dem knust en anelse for meget, kunne godt have tænkt mig lidt mere knas… og ca. 2 dl Rabarber/jordbær kompot med basilikum.

Makronerne vendte jeg forsigtigt i flødeskummet, kompotten i æggeblandingen… og så blev det hele vendt sammen, inden isen kom i forme og røg i fryseren. Der skal røres af og til… og prøvesmagninger er også tilladt J

Total lækker, sød, frisk, syrlig med snert af basilikum, den gik rent hjem J

Følg mig via Bloglovin' J

2 kommentarer:

  1. mums! den lyder godt nok lækker..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar... heller ingen tvivl, den var god. Sikkert den is, der har holdt kortest i min fryser ;-D

      -Pia

      Slet