Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 25. juli 2013

Sommer-is med kompot og makroner



Jeg elsker is… eller parfait, som det nærmere hedder. Den nyeste på tegnebrættet opstod, mens jeg drømte mig til Nordpolen. Kæmpe store gletsjere, isbjørne, pingviner og meterhøje istapper. Folk der kender mig ved, at jeg overhovedet ikke er til vinter… så jeg må være blevet ramt et øjebliks sindssyge eller mon det er hedeslag??

Grundisen er næsten, som den plejer:
½ liter fløde
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 knivspids salt

Æggeblommer, sukker og salt piskes skummende
Fløden stiv
Jeg aldrig brugt salt før, men ofte stødt på det på nettet, så selvfølgelig skulle det prøves… og nøjjj hvor gør det en forskel. Det gør altså bare et eller andet godt for is
Som ”fyld” til isen, brugte jeg 10 knuste makroner, dog fik jeg dem knust en anelse for meget, kunne godt have tænkt mig lidt mere knas… og ca. 2 dl Rabarber/jordbær kompot
Makronerne vendte jeg forsigtigt i flødeskummet, kompotten i æggeblandingen… og så blev det hele vendt sammen, inden isen kom i forme og røg i fryseren.
Der skal røres af og til… og prøvesmagninger er også tilladt 
Total lækker, sød, frisk og syrlig… den gik rent hjem 

2 kommentarer:

  1. mums! den lyder godt nok lækker..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar... heller ingen tvivl, den var god. Sikkert den is, der har holdt kortest i min fryser ;-D

      -Pia

      Slet