Jeg elsker is… eller parfait, som det nærmere hedder. Den
nyeste på tegnebrættet opstod, mens jeg drømte mig til Nordpolen. Kæmpe store
gletsjere, isbjørne, pingviner og meterhøje istapper. Folk der kender mig ved,
at jeg overhovedet ikke er til vinter… så jeg må være blevet ramt et øjebliks
sindssyge eller mon det er hedeslag??
Grundisen er næsten, som den plejer:
½ liter fløde
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 knivspids salt
Æggeblommer, sukker og salt piskes skummende
Fløden stiv
Jeg aldrig brugt salt før, men ofte stødt på det på
nettet, så selvfølgelig skulle det prøves… og nøjjj hvor gør det en forskel.
Det gør altså bare et eller andet godt for is
Som ”fyld” til isen, brugte jeg 10 knuste makroner, dog
fik jeg dem knust en anelse for meget, kunne godt have tænkt mig lidt mere
knas… og ca. 2 dl Rabarber/jordbær kompot
Makronerne vendte jeg forsigtigt i flødeskummet,
kompotten i æggeblandingen… og så blev det hele vendt sammen, inden isen kom i
forme og røg i fryseren.
Der skal røres af og til… og prøvesmagninger er også
tilladt
Total lækker, sød, frisk og syrlig… den gik rent hjem
mums! den lyder godt nok lækker..
SvarSletTak for din kommentar... heller ingen tvivl, den var god. Sikkert den is, der har holdt kortest i min fryser ;-D
Slet-Pia