Sommerkålen… kan bruges
til mange forskellige retter. Wokretter, coleslaw, stuvede, kogt… eller som
”salat” når den er fintsnittet. Jeg har sågar brugt den i wraps… hvor den
knasende fornemmelse er ubeskrivelig.
Forskellen på sommerkål og
hvidkål er, at sommerkålen har løsere blade og kortere holdbarhed, mens
vinterhvidkålen er mere kompakt og holder sig længere frisk
Kål er nok nærmest den billigste
grøntsag, man kan købe… eller selv dyrke. Men… jeg mangler forslag til, hvad
man ellers kan bruge sæsonens vidunder til… for det er nu, de er på toppen. Kan
du hjælpe??
Lidt forsinket - men jeg fandt først blog i går - har jeg skrevet om idéer til anvendelse af squash og rødbeder de steder, du bad om forslag til "overfloden".
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth
SletJeg er rigtig glad for, du har fundet min lille blog... og du kan tro, jeg kan bruge dine ideer ;-D
Håber du bliver ved med at kigge forbi.
Kh Pia
Fintsnittet sommerkål/hvidkål drysset med persille smager vidunderligt som salat til karryretter. Frikadellefars pakkes ind i bladene, i fad i ovnen; server med muskatsovs og masser af ekstra dampet "papir" (og godt rugbrød til!).
SvarSletElsebeth
;-D Hvorfor er det mon, jeg slet ikke selv kan tænke så kreativt?? Jeg har vist alt for mange grøntsager i kolonihaven at tage stilling til ;-D
Slet1000'ende tak for alle dine kommentarer og gode ideer ;-)De er helt bestemt brugbare...
Kh Pia