Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 16. august 2012

Sommerkål og karbonetter


Er det bare mig… eller er sommermad bare meget hurtigere og lettere at lave, end så meget andet??

Et kvart sommerkål snittede jeg fint.

Blandede en dressing af 1dl cremefraiche, 2 fed pressede hvidløg, 1 tsk. stødt spidskommen og 1 tsk. stødt koriander og smagt til med salt.

Blandede det hele sammen og satte på køl, mens jeg lavede karbonetterne J

500g svinefars… rørte jeg med 2-3 stilke frisk basilikum og 2 spsk. soltørrede tomater ,som jeg først hakkede fint.

Så blev karbonetterne formet og vendt nænsomt i rasp, der var krydret med salt og peber… (ikke noget med at vende i pisket æg)

På panden med dem, hvor de steges ved moderat varme, til de er gennemstegte… omkring 5-6 minutter på hver side. (Giv dem et lille drys salt lige inden servering)

Server med sommerkål-salaten og kogte ny opgravede kartofler… mummmsssssssss JJ Salaten blev lækker ”spids”… og passede storartet til de smagfulde karbonetter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar