Første forsøg – med små
skønhedsfejl
Da jeg tidligere på året
havde fødselsdag, fik jeg ikke bare en… men hele to römertopfs. En til 4
personer og en til 6 personer. Jeg valgte at beholde dem begge, for man ved jo
aldrig J
I går skulle lille indvies…
med kylling. Römertopfen blev lagt i vand i 10 minutter… eller lidt mere J
Så fyldte jeg på med
friske gulerødder, 8-ball squash og grøn peber fra kolonihaven
Kyllingen blev skyllet og
kigget efter i sømmene… inden den fik et ordentligt skud peberblanding og salt
udvendig og indvendig. Til slut fik den en øko-citron og løg i nummeren. Vupti…
op til grønsagerne med den, sammen med 3 dl vand. (Hvilket var alt for meget, 1
dl havde været nok)
Med låg på røg den i en
kold ovn. Graderne satte jeg til 180 og så fik den 2½ time, uden jeg lettede på
låget, men hold nu op… det var svært. Den duftede så godt J (Tror måske 2 timer ville have været ok)
Da kyllingen blev løftet
op af römertopfen, faldt den fuldstændig fra hinanden… så mør var den. Skindet var
dog ikke helt perfekt efter min smag, så det fik lige 5 minutter i en 250
grader varm ovn.
Væden i fadet blev jævnet
med maizena og grøntsagerne brugte jeg som tilbehør. (Sovsen blev god, men
næste gang tror jeg, jeg blender grøntsagerne med væden og bruger det til sovs…
i alt fald var grøntsagerne alt alt for møre til min smag)
Kyllingen blev serveret med
grøntsagerne, brun sovs, ny opgravede kartofler og agurke tzatziki
Af første forsøg at være,
var jeg positivt overrasket J
Det er virkeligt nemt… og jeg skal helt sikkert have fundet opskrifter, jeg kan
bruge til mine røde vidundere. Har du et par ideer??
Lige nu er har jeg ingen ideer.
SvarSletFokus er total flyttet over på den lækre kylling.
Håber inderligt min bil kommer tilbage fra rep. idag, så jeg kan få mig en grydestegt kylling med persille. Römertopf har jeg desværre ikke.
Tak for løkker aftensmads forslag.
Velbekom ;-D
SletGrydestegt kylling med persille, det er også lækkert... det skal jeg vist også prøve i römertopfen. Spændende om der giver en forskel...