Lige i tiden nørkler jeg
rundt i Amo’s "Den store fødselsdags bagebog"
med det resultat, mundvandet løber i stride strømme J
Den første opskrift jeg har
valgt at afprøve, er en gærdej, der blandt andet kan bruges til pølsehorn. Det er
en nem og lækker dej, at arbejde med… og hånden på hjertet, jeg har seriøst aldrig
fået så godt pølsehorns brød før. Dog skal der lige siges… at fremgangsmåden
med at rulle dejen ud i cirkler, for så at skære den i trekanter, rækker min
tålmodighed slet ikke til, det er jo ”bare” pølsehorn. Desuden… ender
pølsehornene med lidt for meget dej her… og alt for lidt dej der J
Nå… men du skal bruge:
500g hvedemel75g smør
50g gær
1 æg
2½ dl skummet mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Derudover:
Pølser (jeg brugte
wienerpølser skåret i tre)1 sammenpisket æg
Kværnet groft salt
Lun mælken og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige
ingredienser og ælt til dejen er glat og ensartet.Lad dejen hvile et par minutter, mens du får Kenwood'en af vejen
På job laver vi hver dag
omkring 100 pølsehorn… og der er der altså ikke tid til cirkler og trekanter,
så har du travlt… eller ingen tålmodighed, gør som nedenstående J
Rul dejen i en pølse og
skær den i ens stykker
Læg pølsestykket på dejen
og rul den tæt udenom
Læg pølsehornene på en
plade og lad dem hæve i 20 minutter
Pensel dem med
sammenpisket æg og kværn groft salt over (det kan undlades, men jeg er en
salt-gris)
Forvarm ovnen til 220
grader og bag hornene i 10-12 minutter
Server med en god ketchup,
du kan selvfølgelig også vælge at smøre ketchup på dejen, inden den rulles om
pølsen.
Pølsehornene kan fryses... hvis du kan nå det.
Pølsehornene kan fryses... hvis du kan nå det.
Tak for tip til pølsehornene! Nu har vi holdt børnefødselsdag og jeg har bagt pølsehornene, som du foreslår. De blev fine og lækre! :o) Jeg har også Amo's fødselsdagd bagebog, og bruger den når jeg skal bage. Nemme opskrifter og dejen er altid vellykket. Lige hvad en nybegynder skal bruge! ;o)
SvarSletHej Elena
SletDejligt du kunne bruge mit tips ;-D Man skal jo heller ikke gøre det mere besværligt end højst nødvendigt...