Ha haJ det blev for grineren… og nu skal jeg helt sikkert
høre for det hvert år op mod jul. Opskriften har jeg fået af min kollega (som
er bager)… seriøst, jeg hørte da ovehovedet ikke efter, tænkte bare: ”Hvor
svært kan det være, at lave pebernødder”?
Jeg fulgte opskriften og
det er en stor portionJ
Pebernødder:
500g (blødt) smør eller
margarine
370g sukker2 æg
2 tsk. sirup
4½ tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. kardemomme
800g mel
Blandede blødt smør godt
med sukker og sirup
Sigtede alle de tørre
ingredienser i smørmassen (det gøres for man ikke skal ende med klumper af f.eks.
stødte nelliker, som virkelig er frygteligt ubehageligt)… æltede det godt
sammen, inden jeg smed æggene i
Trillede dejen til
nøddestørrelser… og allerede her, var det så, jeg ikke havde hørt efter K ”De skal ikke være meget større end ærter + de skal stå
med stor afstand, for de flyder”… jeg gjorde det totalt modsatte, for jeg ved
jo bedre J De skulle da stå pænt og tæt i et flot mønster.
10 minutter i oven ved 170
grader, stod der i opskriften. Her vil jeg dog vove den påstand, at graderne
skal helt op på 200, så der kommer lidt knald på. Men nu er jeg jo heller ikke
bager J
Pebernødderne… altså mine…
blev til en kæmpe peberkrydderkage… men smagen, den kan der ikke sættes en finger på. De
var lækre krydrede på den helt rigtige måde J
Når denne opskrift
alligevel ender under Traume mad,
er det udelukkende på grund af udseende. Det blev ikke for heldigt…
Gør som jeg siger… ikke
som jeg gør!!
Haha, det er også sket for mig, men hvem gider trille ærte store kugler hele dagen. Mine flød endnu meres ammen, så jeg endte med at ha en hård kagebund :)
SvarSletFik du min besked på den forige post?
Hilsen
KokkeKongen
;-D Dejligt at vide, jeg ikke er den eneste.
SletJa, jeg har fået din besked, det glæder mig... jeg er allerede i fuld gang.
- Pia