Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 14. november 2012

Burgerboller med spelt


Til hjemmelavede ”byg-selv” – burgere hører sig burgerboller… og de skal være mere mættende, end de der pap-burgerboller, man kan købe i diverse dagligdagsbutikker. Desuden er det en ren fornøjelse, når hele matriklen dufter af friskbagt brød J

Ca. 20 stk.

900g hvedemel
150g fuldkorns speltmel (finvalset)
50g gær
6½ dl vand (lunken)
30g sukker
20g salt
50g smør eller margarine (smeltet)

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt til dejen slipper kanten… og lad den hvile, mens du får ryddet op (ca. 15 minutter)

Del dejen i 20 stykker… og rul dem som runde boller.

Rul dem derefter flade med en kagerulle… de skal være ca. 2 cm tykke og læg dem på bageplader. Jeg plejer at have 9 eller 12 på en plade.

Lad dem efterhæve i 30 minutter og bag dem så i en 240 grader varm ovn i 10-12 minutter.

Sprøjt evt. med en vandforstøver ind i ovnen, så bollerne får lidt damp. Et fad med vand i bunden af ovnen, kan også gøre tricket.

Note: For et flottere udeende kan der… lige inden bollerne kommes i ovnen, pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam… (hvilket jeg ikke magter, fordi sesamfrøene bagefter ligger overalt). Eller som jeg ville gøre… med friskkværnet groft salt.

1 kommentar:

  1. Hej! Jeg har set at du har deltaget i min give away, men du har ikke lige fået skrevet din email.
    - Dagmar :-)

    SvarSlet