Til hjemmelavede ”byg-selv”
– burgere hører sig burgerboller… og de skal være mere mættende, end de der
pap-burgerboller, man kan købe i diverse dagligdagsbutikker. Desuden er det en
ren fornøjelse, når hele matriklen dufter af friskbagt brød J
Ca. 20 stk.
900g hvedemel
150g fuldkorns speltmel
(finvalset)50g gær
6½ dl vand (lunken)
30g sukker
20g salt
50g smør eller margarine (smeltet)
Rør gæren ud i vandet og
tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt til dejen slipper
kanten… og lad den hvile, mens du får ryddet op (ca. 15 minutter)
Del dejen i 20 stykker… og
rul dem som runde boller.
Rul dem derefter flade med
en kagerulle… de skal være ca. 2 cm tykke og læg dem på bageplader. Jeg plejer
at have 9 eller 12 på en plade.
Lad dem efterhæve i 30
minutter og bag dem så i en 240 grader varm ovn i 10-12 minutter.
Sprøjt evt. med en
vandforstøver ind i ovnen, så bollerne får lidt damp. Et fad med vand i bunden
af ovnen, kan også gøre tricket.
Note: For et flottere
udeende kan der… lige inden bollerne kommes i ovnen, pensles med sammenpisket
æg og drysses med sesam… (hvilket jeg ikke magter, fordi sesamfrøene bagefter
ligger overalt). Eller som jeg ville gøre… med friskkværnet groft salt.
Hej! Jeg har set at du har deltaget i min give away, men du har ikke lige fået skrevet din email.
SvarSlet- Dagmar :-)