Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 16. november 2012

Forloren hare

Farmors opskrift fra 1946...

400g okse- og flæskekød
2 spsk. rasp
1 æg
1 tsk. salt
Ca. 50g spæk (røget)
Ca. 50g palmin
2 dl kog. vand
40g mel
3 dl mælk
Kulør og ribssaft

Kødet hakkes 1-2 gange og æltes derefter med æg, rasp, salt og peber – formes til en aflang bolle, der spækkes med røgede spækstrimler.

Haren brunes i rygende hedt palmin på begge sider.

Kogende vand hældes ved og haren småkoger hermed ca. ½ time.

Der røres en jævning af mel, mælk og kulør. Denne hældes over haren, der dryppes af og til med den jævne sovs.

Sovsen smages til med ribssaft.

Haren steges ca. ¾ time. Serveres med brunede kartofler.

2 kommentarer:

  1. Det er nogle super lækre opskrifter du poster :)

    Jeg har gang i en give-away. Kig forbi
    minelakahrimanovic.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, det er jeg glad for, du syntes...

      Slet