Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 8. december 2011

Lækker og nem julekage


8 personer
Fyld:
4 æbler
120 g sukker
1 spsk. kanel
50g hasselnød flager
Bund:
210g hvedemel
2 spsk. sukker
150g bagemargarine
Marengslåg:
1 æggehvide
80g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Fyldet:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker.
Hæld dem i en gryde sammen med sukker… lad dem varme langsomt op. Og lad dem derefter simre i ca. 5 minutter… stil på køl.

Bunden:
Hak bagemargarine i mel og sukker… og saml dejen.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 26cm.


Marengslåg:
Pisk æggehviden stiv.
Tilsæt sukker og vanilje… pisk videre til den bliver sej.

Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen.
Drys med hasselnødflager og kanel.
Smør marengslåget på.
Bages i en 175 grader forvarmet ovn i 45 minutter.
Server evt. med flødeskum eller cremefraiche. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar