Uha en lækker julekage… meget mere er der ikke at sige. Bortset
fra… at jeg har vundet en kage konkurrence med den
8 personer
Fyld:
4 æbler
120 g sukker
1 spsk. kanel
50g hasselnød flager
Bund:
210g hvedemel
2 spsk. sukker
150g smør
Marengslåg:
1 æggehvide
80g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Fyldet:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker
Hæld dem i en gryde sammen med sukker… lad dem varme
langsomt op
Og lad dem derefter simre i ca. 5 minutter… stil på køl
Bunden:
Hak smørret i mel og sukker… og saml dejen
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 26cm
Marengslåg:
Pisk æggehviden stiv
Tilsæt sukker og vanilje… pisk videre til den bliver sej
Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen
Drys med hasselnødflager og kanel
Smør marengslåget på
Bages i en 175 grader forvarmet ovn i 45 minutter
Server evt. med flødeskum eller cremefraiche
Ingen kommentarer:
Send en kommentar