Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 7. december 2011

Tarteletfyld til 80 personer

Til brug ved f.eks. jule buffet

140 stk. Tarteletter, store
4.800 g Kylling inder filet
10 stk. Asparges, snitter, konserves
300 g Smør eller margarine
300 g Hvedemel
1 l Væde fra aspargesene
5 l Fond fra kyllingen
1 l Sødmælk

Hæld væsken fra aspargesene og gem den.
Skyl kyllingefileterne.
Kog dem i rigeligt vand tilsat laurbærblade, enebær, peberkorn og salt.
De skal koge ca. 10 minutter.
Fisk kyllingen op og sæt fonden til side.
Skær kyllingen i mundrette stykker.
Smelt margarinen i en 15 liters gryde.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Hæld væsken fra aspargesene i gryden og pisk det godt sammen.
Når sovsen begynder at tykne, tilsættes fond fra kyllingen lidt efter lidt. Brug en opøser, så du undgår bundfald.
Tilsæt 1 liter sødmælk for at runde sovsen af.
Smag sovsen til med salt (her kan evt. tilsættes hønsebouillon, hvis man mener, den smager for lidt af kylling)
Sørg for sovsen er rimelig tyk… og tilsæt så kylling tern og asparges.
Lad simre i 5-10 minutter… pas på det ikke brænder fast i bunden.
Juster evt. med meljævning, hvis sovsen er for tynd… eller hæld mere fond på, hvis den er for tyk.
Server tarteletterne med fyld og pynt af med tomater og persille.

1 kommentar:

  1. Hvordan vil du var det op igen efter været i frysen

    SvarSlet