Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 22. december 2011

Bagte kartofler


(4 personer)

2 store bagekartofler
3 spsk. creme fraiche 9%
½ tsk. Dijonsennep
2 spsk. hakket persille
1 fed presset hvidløg
4 skiver ost
Salt og peber.

Vask og bag kartoflerne i en time ved 200 grader.

Bland creme fraiche, sennep, persille og hvidløg… og smag til med salt og peber.

Når kartoflerne er færdige... tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle, så de er til at holde ved.

Halver og udhul kartoflerne.

Mos kartoffelfyldet og bland det sammen med creme fraiche fyldet.

Fyld blandingen i kartoffelskallerne og læg en skive ost over.

Bag herefter kartoflerne i 20 minutter ved 200 grader.

Variation:

  • Byt persillen ud med de krydderurter, du holder mest af.
  • Tilsæt ristet bacon eller skinke i fyldet.
  • I stedet for alm. skiveost, kan du bruge revet ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar