Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 18. december 2011

Porreterrin m. rød caviar


2 personer
4 porrer
½ liter vand
1 grønsags bouillonterning
3 blade husblas
1 glas cavi-art

Porreterrin:
Rengør porrerne og skær dem i længder, der passer til en lille firkantet form.
Kog porrerne i vand med bouillonterning, til de er helt møre. Ca. 7-8 minutter.
Udblød imens husblassen op i koldt vand og pres vandet fra den.
Beklæd den firkantede form med film.
Læg de kogte og varme porrer i formen med husblas mellem hvert lag.
Luk filmen omkring porrerne og læg noget ovenpå, så de ligger i pres.
Stilles i køleskabet i mindst 4 timer.
Terrinen kan med fordel laves dagen før.

Ved servering:
Læg en god håndfuld mixed babyblade på en tallerken.
Pynt evt. med tynde ringe af rødløg.
Skær porreterrinen i skiver og spred dem som en vifte.
Læg den røde cavi-art ovenpå.
Lav evt. en neutral cremefraiche dressing til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar