Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 15. januar 2012

En gærdej – fire morgenbrød


Ca. 30 stk. mini boller, brunsvigerboller, jordbærboller og snegle

Grundopskrift:
75 g smeltet smør
2½ dl håndvarmt vand (eller mælk)
50 g gær
Ca. 500 g mel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Opløs gæren i det håndvarme vand
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat
Del dejen i to… og lad den ene ligge
Tril 15 boller og anbring dem på en bageplade med bagepapir
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

Almindelige boller:
Pensel med kold kaffe

Brunsvigerboller:
Tryk et hul i bollerne fyld hullet med ca. 1 tsk. remonce

Jordbærboller:
Tryk et hul i bollerne og fyld hullet med ca. 1 tsk. jordbærmarmelade
Når bagt… pynt med hvid glasur.

Kanelsnegle:
Rør en remonce af 75 g smør og 75g brun farin. (Tag 1/3 fra til brunsvigerboller)
Tilsæt 1 spsk. kanel i de sidste 2/3
Rul den sidste del dej ud til et rektangel
Smør remonce jævnt fordelt og rul dejen sammen som en roulade
Skær rouladen i ca. 15 stykker og stil dem på højkant på en bageplade med bagepapir
Lad hæve til dobbelt størrelse
Inden de sættes i ovnen, gives de et let tryk på midten. Det holder bedre på remoncen.

Når bagt… pynt med glasur.

Bag brødene i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 – 15 minutter.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar