Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 15. januar 2012

En gærdej – fire morgenbrød


Ca. 30 stk. mini boller, brunsvigerboller, jordbærboller og snegle.

Grundopskrift:
75g smeltet margarine
2½ dl håndvarmt vand
50g gær
500g mel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Opløs gæren i det håndvarme vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat.

Del dejen i to… og lad den ene ligge.

Tril 15 boller og anbring dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

Almindige boller:
Pensel med kold kaffe.

Brunsvigerboller:
Tryk et hul i bollerne fyld hullet med ca. 1 tsk. remonce.

Jordbærboller:
Tryk et hul i bollerne og fyld hullet med ca. 1 tsk. jordbærmarmelade.

Når bagt… pynt med hvid glasur.

Kanelsnegle:
Rør en remonce af 75g margarine og 75g brun farin. (Tag 1/3 fra til brunsvigerboller)
Tilsæt 1 spsk. kanel i de sidste 2/3
Rul den sidste del dej ud til et rektangel.
Smør remonce jævnt fordelt og rul dejen sammen som en roulade.
Skær rouladen i ca. 15 stykker og stil dem på højkant på en bageplade med bagepapir.
Lad hæve.
Inden de sættes i ovnen, gives de et let tryk på midten. Det holder bedre på remoncen.

Når bagt… pynt med glasur.

Bag brødene i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar