Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 2. januar 2012

Lagkage m. frugtmos



8 personer

3 æbler
3 pærer
3 tsk. vanilje sukker
½ dl vand
200g makroner
3 lagkagebunde
100g chokolade
2½ dl piskefløde


Skræl æbler og pærer. Skær dem i små tern.

Bland frugttern, vaniljesukker og vand i en gryde og lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Rør ind imellem. Skru derefter op for varmen, så overskydende væske fordamper, men hold godt øje, det kan nemt sætte sig i bunden af gryden.

Mosen stilles på køl… minimum 3 timer.

Vend knuste makroner i frugtmosen.

Hak chokoladen groft.

Pisk fløden stiv.

Læg lagkagebundene sammen med frugt/makron-mos og hakket chokolade.

Pynt med flødeskum.

Læg evt. en grøn glasur (lavet af flommelis, grøn frugtfarve og vand) drysset med farvet krymmel på toppen.

Kagen er syndig sød… J


Variation:
 
Spring glasuren over… og brug flødeskum på toppen. Det gør den mere ”voksen-venlig”.
Brug andre slags frugtmos. Evt. rabarber… de gør lagkagen mere syrlig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar