3 tsk. vanilje sukker
½ dl vand
200g makroner
3 lagkagebunde
100g chokolade
2½ dl piskefløde
Skræl æbler og pærer. Skær dem i små tern.
Bland frugttern, vaniljesukker og vand i en gryde og lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Rør ind imellem. Skru derefter op for varmen, så overskydende væske fordamper, men hold godt øje, det kan nemt sætte sig i bunden af gryden.
Mosen stilles på køl… minimum 3 timer.
Vend knuste makroner i frugtmosen.
Hak chokoladen groft.
Pisk fløden stiv.
Læg lagkagebundene sammen med frugt/makron-mos og hakket chokolade.
Pynt med flødeskum.
Læg evt. en grøn glasur (lavet af flommelis, grøn frugtfarve og vand) drysset med farvet krymmel på toppen.
Kagen er syndig sød… J
Variation:
Spring glasuren over… og brug flødeskum på toppen. Det gør den mere ”voksen-venlig”.
Brug andre slags frugtmos. Evt. rabarber… de gør lagkagen mere syrlig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar