Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 4. februar 2012

Flødekartofler, kylling og råkost


Helt i Stop spild af mad's ånd J

Hvad stiller man op med, kartofler der spirer?? Pisket fløde?? En slat soltørrede tomater og en udefinerbar stok??


Man laver lækkert fredagsmad J

Kartoflerne skrælles og snittes i tynde skiver på rivejern . Skylles grundigt i iskoldt vand, så lidt af stivelsen forsvinder.

Taglægges i et smurt ildfast fad… med strimler af soltørrede tomater og hakket løg. Husk at krydre med friskkværnet peber og groft salt mellem hvert lag.


Den piskede fløde blev rørt med lidt flydende fløde og hældt over kartoflerne… og igen godt med salt og peber.


En tur i ovnen ved 200 grader i 50 minutter… hvorefter den blev drysset med ost og fik 10 minutter mere.


Kylling er gudespise… så igen blev kyllingeoverlår valget.


Den udefinerbare stok (alias broccoli)… blev skrællet. Den blev finthakket sammen med gulerødder… tilsat godt med rosiner, saft fra øko-citron og en anelse sukker. Lad endelig salaten trække en times tid på køkkenbordet (hader selv iskolde salater) og den bliver saftig, syrlig og sød J


Ingen kommentarer:

Send en kommentar