Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 20. februar 2012

Jordskoksuppe


Nem og mættende suppe… og så er den billig at lave.

Til 4 personer:
500g jordskokker
200g kartofler
1 løg
2 spsk. olie
1 liter vand
1 spsk. citronsaft
1 dl fløde
Salt og peber
200g bacontern
Croutoner eller brød
Skræl jordskokker og kartofler… og skær dem i mindre stykker

Hak løget groft
Svits grønsagerne i olie uden de tager farve
Tilsæt vand og citronsaft og lad og kog i minimum 20 minutter
Sprødsteg imens bacontern… og læg dem på fedtsugende papir
Blend suppen og tilsæt fløde
Smag til med salt og peber
Server suppen med et drys af bacontern og croutoner… eller flutes 


Note: Servers suppen som forret, skal der tages højde for at den er mættende… server kun en lille portion eller lav en let hovedret.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar