Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 9. februar 2012

Porretærte med bacon


1 pakke tærtedej
2 porrer
200g bacontern
2 del fløde
2 æg
Friskkværnet peber
1 rød peber snack
100g cheddarost

Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader.

Rengør porrerne, snit dem i tynde skiver… og lad dem ligge i rigeligt iskoldt vand i 30 minutter, så snavs falder til bunden… dryp af i et dørslag.

Svits bacontern og tilsæt porrerne… som skal sauteres til de er bløde.

Hæld fløde ved. Og krydder med friskkværnet peber.

Lad det koge godt sammen og stil til afkøling i 5-10 minutter.

Pisk æggene sammen og rør dem i porrer blandingen.

Hæld blandingen i tærtebunden… pynt med rød peber snack… og drys med cheddarost.


Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Før servering… lad tærten sætte sig.

Server med salat.

2 kommentarer:

  1. MMMMH! Virkelig lækker ide! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tro mig... det er den, desuden tager den ikke lang tid at lave :-)

      Slet