Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 17. februar 2012

Stop spild af brød


Der skal ikke herske tvivl om, at nybagt brød smager bedst J men med mit nyindkøbte vidunder er det svært ikke at gå fuldstændig i selvsving J

Nr. 1 vil selvfølgelig være, at smide brødet i fryseren eller dele med nogen.

Nr. 2 brødet kan nemt opfriskes og gøres lækkert igen. Fugt brødet med rigelig vand… det må dog ikke blive sjasket, og sæt det i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter. Så er det næsten som nybagt.

Nr. 3 brug brødet på andre måder (av av av… nu slår kæresten mig J han fodrer nemlig fugle i kolonihaven med træls brød)

Det kunne f.eks. være: ægge-boller

eller brød-croutoner som næsten er for lette at lave og betydeligt bedre og billigere, end dem man kan købe.

Skær brødet i tern… også skorpen. Hvorfor der er nogen, der skære den fra, rækker over min fatteevne ;-)

Krydr med… det krydderi du bedst kan lide og salt.




Vend croutonerne med olie… og sæt dem i oven ved 100 grader indtil de er tørre. Brug evt. højere grader, hvis du har tid til at gå og glo ind i ovnen J Vend af og til…

Normalt kan croutonerne holde sig i en uge… bare ikke hos os, der forsvinder de som dug for solen. Husk… croutonerne skal være helt afkølede, inden de pakkes ned… ellers bliver de bløde.

Har du en ide?? Eller få inspiration her



I øvrigt… jeg arbejder i et festudvalg, hvor vi ikke har mange penge at rutte med. Sidste år var et af de andre festudvalgsmedlemmer på tilbudsjagt. Han kommer glædestrålende tilbage med 5 pakker croutoner a’ 100g… hm 10,- stykket. Fniis… så er det lige, man tænker, hvor meget af det billige toastbrød, kan jeg få for en 50’er?? Og for det ikke skal være løgn… kom de slet ikke på bordet J

2 kommentarer:

  1. Ja, alle de gamle dyder med aldrig at lade mad gå til spilde er ved at være gået tabt i burger/pizza/sushi generationen.
    Logik og prisbevidsthed kommer ikke af sig selv.
    Dine ægge-boller er en god, kreativ måde. Jeg har ikke prøvet opskriften men kan jo sagtens fornemme at det smager godt. Den kommer nok på bordet hos mig før eller senere.


    Venlig hilsen

    Hanne (http://gammeldawsmad.blogspot.com)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne. Tak for din kommentar. Jeg syntes nu, efter der er blevet sat fokus på madspild, at mange forsøger at bruge deres rester. Man ser det næsten over hele blog-linien... men ingen tvivl jeg kan oz gøre det bedre...

      Slet