Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 21. april 2012

Kokos-gryde


1 kyllingebryst
300g svinemørbrad
1 løg
2 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. karry
3 dl vand
1 bouillonterning 
300g wokgrønsager
2 spsk. østerssauce
1 ds. Kokosmælk

Retten har en fin let krydret smag, der går godt sammen med f.eks. jasminris.  

Skær svinemørbrad og kylling i store tern.

Hak løget groft.

Varm olien i en gryde.

Svits koriander, spidskommen og karry inden kødet tilsættes.

Tilsæt det hakkede løg, når købet er brunet af på alle sider.

Vend det hele godt sammen og lad svitse et par minutter.

Hæld vand og bouillonterning ved… lad simre i 5 minutter.

Herefter hældes frosne wokgrønsager, østerssauce og kokosmælk i gryden.

Lad retten simre i 20 minutter.

Jævn retten. (Brug evt. maizenajævning eller lav en meljævning)

Smag til med salt og peber.

Server retten med jasminris og en let salat.

Variation:

Ønskes retten mere gul, tilsættes 1 tsk. gurkemeje.

Tilsæt 2 fed knuste hvidløg og ½ tsk. knust chili. Så bliver retten mere skarp i smagen, hvilket også klæder den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar