Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 21. april 2012

Portobello-svampesuppe


Hæ hæ… på trods af det flotte navn, er portobello i realiteten ”bare” en forvokset brun markchampignon. Men det gør den ikke mindre lækker… J


Jeg havde to tilbage… og lyst til suppe. Som før sagt, blendede supper er noget af det nemmeste at tilberede… altså hvis man ser bort fra at koge vandet til æg J

Nå men tilbage til suppen… til den brugte jeg, portobello, hakket løg, hvidløg, saft fra øko-citron og fløde naturligvis.

Første stegt jeg bacontern lækre sprøde… og lod dem dryppe af i en si.

Fedtet svitsede jeg så løg, hvidløg og portobello i… inden jeg tilsatte vand til det knapt dækkede.

Efter at have simret små 20 minutter… fik ovenstående en ordentlig tur med stavblenderen, hvorefter jeg hældte godt med fløde på… og den fik lov at småkoge et par minutter. Først her skal den smages til med salt og citronsaft.

Jeg serverede suppen med et drys chili explosion og den stegte bacon på toppen.

Og ciabattabrød fra Rema… virkeligt lækkert, når man tænker på, det er købe-brød og tillige billigt.

Note: Med hensyn til suppen… jeg kunne selvfølgelig have sagt mig selv, at farven på retten ville blive brun med brunt. Næste gang vil en persillepesto gøre vidundere for udseendet J

Desuden… suppen skal serveres som en lille forret, bruges den som hovedret, bliver den vammel før man er mæt.  

4 kommentarer:

  1. mums... jeg kan rigtigt godt lide de forvoksede svampe også med lidt gedeost og krydderurter i

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kunne jeg godt forestille mig... er lækkert. Men... jeg skal lige have sneget en gedeost ind, uden kæresten ser den.. ha ha

      Slet
  2. måske kan du nøjes med at sige ost ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg selvfølgelig gøre... og tilføje vi har fået et nyt krydderi ;-D

      Slet