Tja hvorfor ikke? Jeg havde
igen været i Lidl… og var blevet overfaldet af en 400g marineret lammeculotte,
der kom til at stå mig i sølle 25,- J
Så må man hellere end gerne eksperimenterer. Lige nøjagtig hvad den var
marineret i… har jeg ikke den fjerneste ide om.
Nå… dyret kom ud at ligge
på køkkenbordet en times tid, hvorefter det blev duppet tør med køkkenrulle.
Så blev det krydret godt
og grundigt med favorit krydderiet her på matriklen.
Hvorefter det kom i et
smurt ildfastfad… og sat i ovnen ved 80 grader i 8 timer. Efter et par timer tilsatte
jeg en ½ øl… og drak selv den anden halve J
Hver gang jeg lige kom
forbi… overøste jeg culotten med væden fra fadet. Jeg sluttede af med at give
den 15 minutter på 250 grader… for at få lidt skorpe. Kerne temperaturen endte på 95 grader.
Mens culotten hvilede…
kogte jeg speltkerner efter anvisningen på pakken.
Ristede rødløg, rød peber
og blomkål af på panden… som blev vendt med speltkernerne, da de var færdige. Hele
molevitten blev smagt til med citronsaft og salt.
De grønne asparges blev
blot overhældt med kogende vand, efter den træede ende var knækket at. Husk… et
lille drys salt gør underværker ved serveringen.
Lammeculotten trak jeg fra
hinanden i fadet… store lækre lunser, der blev blandet med den intense væde. Det
var rigeligt smørelse til spelt-panden. Behøver jeg sige… englene sang?? ”Damn
good food”
Ingen kommentarer:
Send en kommentar