Jeg fik forleden en mail
fra min kære bror Kjeld: ” Prøv dem, de er fa´me go, så nemme at lave, at ungerne
også kan… og de er vilde med dem ”. Opskriften havde han fundet i et ugeblad…
så hvis nogen kender den, sig endelig til, så jeg kan linke… og ikke træder
nogen over tæerne J
SPINAT-OST-SKINKEBOLLER
(SOS BOLLER)
25g gær
3 dl vand1,5 spsk. rapsolie
1,5 tsk. salt
2 æg + 1 æg til pensling
100 g hakket spinat, gerne fra frost
35 g hørfrø (kan undlades… gjorde jeg dog ikke)
190 g rugmel
150 g revet ost (jeg brugte mozzarella)
150 g skinkestrimler, groft hakket (jeg brugte skinkepålæg)
Udrør gæren i lunt vand. Tilsæt olie, salt og æg og rør rundt.
Tilsæt spinat, hørfrø,
rugmel, ost og skinke.
Tilsæt størstedelen of
hvedemelet og ælt dejen godt. Den skal virke lidt klistret før hævningen.
Dæk dejen til og stil den
til hævning i ca. 1 time.
Form dejen til boller og
lad disse efterhæve i ca. 30 min.
Pensl bollerne med
sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.
Bollerne kan fryses.
Og yep… de blev vildt gode J Afslutningsvis sendte jeg ham en mail: ”Hvis jeg må se dine boller, må du se mine”
En enkelt lille detalje…
hvorfor flækker mine boller??
Smart måde at lokke folk til at spise spinat ;)
SvarSletJa det må man sige... tror nu sagtens bollerne kan tage 100g mere, hvis man husker ekstra salt...
Slet